Можливо, ви намагаєтесь звернутися до цього сайту із захищеного браузера на сервері. Увімкніть сценарії та перезавантажте сторінку.
Увімкнення більш доступного режиму
Вимкнення більш доступного режиму
Пропустити команди стрічки
Перейти до основного вмісту
Вимкнути анімацію
Увімкнути анімацію
Увійти
The National Academy of Sciences of Ukraine
Research and Development Output of NAS of Ukraine
Press-Service of NAS of Ukraine
"Advanced R&D and Technologies"
Каталог наукових розробок
Research and Development Output of NAS of Ukraine
Так
Так
50%,50%
Дії
Щоб відкрити меню (нове вікно), натисніть сполучення клавіш SHIFT+ENTER.
1 - 10
17.04.2024
Інтерв’ю з завідувачкою відділу політичних інститутів та процесів Інституту політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України членом-кореспондентом НАН України Галиною Зеленько
Спеціально для YouTube-каналу Національної академії наук України
16.04.2024
Звіт про діяльність Національної академії наук України у 2023 році
16.04.2024
Інформаційне видання «Національна академія наук України у 2023 році»
Повна електронна версія
16.04.2024
Науковці Академії – про торговельну політику України в умовах розвитку багатополярної глобалізації та про проблеми української зовнішньої торгівлі під час війни
Учені-економісти видали нову наукову монографію «Вплив багатополярної глобалізації на зовнішню торгівлю України»
16.04.2024
Науковці Академії долучилися до обговорення проблем дослідження української сім’ї
Захід відбувся 10-11 квітня 2024 року. Співорганізатор – Інститут мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М. Т. Рильського НАН України
15.04.2024
Науковці-соціогуманітарії Академії підготували Національну доповідь «Збереження і розвиток України в умовах війни та миру»
Працю опублікував Видавничий дім «Академперіодика» НАН України
15.04.2024
Інтерв’ю з вченим секретарем Інституту геологічних наук НАН України кандидатом геологічних наук Русланом Гаврилюком
Спеціально для YouTube-каналу Національної академії наук України
15.04.2024
Оприлюднено історичний науковий нарис ««Війни ідентичностей»: українсько-російське цивілізаційне протистояння у когнітивно-дискурсивному вимірі»
Автор праці – член-кореспондент НАН України Ярослава Верменич (Інститут історії України НАН України)
12.04.2024
Вийшла друком колективна наукова монографія «Атрибуція й експертиза книжкових пам’яток: з досвіду Інституту книгознавства Національної бібліотеки України імені В.І. Вернадського»
Книгу опублікував Видавничий дім «Академперіодика» НАН України
11.04.2024
Фахівці Академії створили відкриту вебплатформу Land&Water, яка демонструє водний цикл басейнів України
Проєкт реалізовано командою науковців та ІТ-фахівців Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС України та НАН України
Latest added developments
Корпоративна поштова система НАН України
Yag:Re Structured Transparent Ceramics As Active Medium For Solid-State Lasers In The Near-Ir Range
The ceramic materials based on YAG doped or co-doped by Nd3+, Yb3+, Er3+ ions can be used as active media for new types of compact diode-pumped solid-state lasers. The ceramic-based microchip lasers can be employed in the devices for high-accuracy distance measurement, laser location and navigation, in communication and data record systems, and so on
Technology For Picowave Pasteurization Of Foodstuffs
The technology is proposed for pasteurization and preservation of foodstuffs by the picowave radiation technology without any chemical substances to prevent spoilage while stored and to protect the consumers against infectious diseases
Herbal Tea Blend With Relaxing Effect
Herbal tea blend to be used in food industry. It has delicate relaxing, restorative, and antioxidant effects, recommended for daily use as therapeutic and prophylactic means
Herbal Tea Blend For Improving The Digestive Processes
Herbal tea blend to be used in food industry. It enhances the human body protective capacity due to an antioxidant effect and softly stimulates the digestive processes. The tea is recommended for daily use as therapeutic prophylactic drug
Biotechnological Yeast-Based Production Of Vitamin B2 (Riboflavin)
Vitamin B2 produced by microbial fermentation can be used for human and animal nutrition, as a food colorant, as well as a medicine
Biosensor Systems For Detection Of Phenol And Aflatoxin B1 Based On Molecularly Imprinted Affinity Membranes
To be used in special laboratories for monitoring of environment, foodstuffs, and drinking water
The Quality Of Wine And Wine-Making Materials
The system is designed for detection of glucose, lactate, ethanol, and glycerol to control the wine production processes
Амв-3 Somatic Cells Detector Biosensor System For Analyzing
The detector is used to control the whole milk quality by determination of somatic cells quantity at dairy and milk processing factories
Aeroionic Food Processing Technology
The technology is used for energy efficient production of foodstuff storable at positive temperature without adding any chemical preservatives or stabilizers
©
Інститут програмних систем НАН України
, 2023